Zdrowie i relaks

Tzw. przesilenie wiosenne to normalne zjawisko – czas, gdy organizm dostosowuje się do nowych warunków pogodowych. Czy można ten proces przyspieszyć?
Błonnik jest jednym z głównych powodów, dla których pokarmy roślinne są tak zdrowe. Odżywia „dobre” bakterie w naszym przewodzie pokarmowym i w ten sposób wzmacnia odporność organizmu.
Organizacja Economist Intelligence Unit (EIU) opublikowała dziewiąty Globalny Indeks Bezpieczeństwa Żywności (GFSI), z którego wynika, że światowe bezpieczeństwo żywnościowe zmniejszyło się drugi rok z rzędu.
Statystyczny Polak wpatruje się w świecące ekrany przez 10 godzin i 26 minut dziennie. Łącznie daje to 159 dni w roku spędzonych przy komputerze, telewizorze czy smartfonie a głównymi poszkodowanymi są nasze oczy.
Niewiele z nas zdaje sobie sprawę z  prozdrowotnego wpływu kasz na organizm i ich wszechstronnego zastosowania w kuchni. A szkoda, gdyż są  bardzo wartościowym produktem - dobrym źródłem energii oraz wielu składników mineralnych.
Otwarcie hoteli to dobra wiadomość nie tylko dla branży. Na tę informację czekali również turyści, którzy często wysyłają do obiektów zapytania o noclegi. W tej chwili obserwujemy rekordowe zainteresowanie wyjazdami.
Bać się cukru w sokach czy nie? Kto nie słyszał w ostatnim czasie o konieczności ograniczania cukru w diecie? Czy jednak powinniśmy całkowicie rezygnować nawet z tego, który naturalnie występuje w przyrodzie?
Trwa sezon zimowy, a w tym tygodniu pojawił się także śnieg. Temperatura powietrza jest coraz niższa. Ciesząc się zimową aurą, nie zapominajmy o bezpieczeństwie nad wodą, zwłaszcza gdy pojawi się na niej lód.
Strona 6 z 33

Nasze tytuły:

  • portal informacyjny: zycierolnika.pl
  • kwartalnik: " Życie Rolnika Magazyn Polski" 
Do
góry
Używamy plików cookie żeby usprawnić działanie naszej strony. Pozostając na naszej stronie, wyrażasz na to zgodę. More details…