Zdrowie i relaks

Nadwaga jest jedną z czołowych chorób XXI wieku. Naukowcy wciąż szukają odpowiedniego rozwiązania, które pomogłoby w jej zapobieganiu. Pewna grupa amerykańskich naukowców twierdzi, że nadwagę powodują konkretne bakterie.
Na atrakcyjność produktów spożywczych składa się nie tylko wygląd, ale także aromat i smak. Z badań prowadzonych na Wydziale Nauk o Żywności SGGW wynika, że w ocenie żywności dużą rolę odgrywają także wrażenia słuchowe.
Sklep internetowy Polski Koszyk przeprowadził badanie „Czas na produkty regionalne”, z którego wynika, że Polacy coraz częściej sięgają po żywność regionalną i tradycyjną np. wędliny, miody i słodycze.
Woda zajmuje ponad 70% powierzchni naszej planety. Jest źródłem życia i składnikiem wszystkich żywych organizmów. Wizja braku wody jest coraz bardziej realna. Co robić, żeby dbać o kurczące się zasoby?
Przedstawiciele firmy PIWNICZANKA Spółdzielnia Pracy podpowiadają co zrobić, aby zacząć dzień zdrowo i z pozytywną energią. Inspiracją mogą być przepisy na pożywne dania i koktajle oraz sprawdzone ćwiczenia fizyczne.
Do wakacji jeszcze sporo czasu, ale już w chwili obecnej zastanowić się nad wysłaniem dziecka na turnus rehabilitacyjny. Jest czas na zastanowienie się, na zgromadzenie dokumentacji oraz orzeczeń.
Wołowina postrzegana jest za najzdrowsze z mięs, dlatego też Polacy wybierają ją coraz częściej i chętniej. Ostatnio największą popularnością cieszą się mięsa sezonowane, o wyjątkowym smaku i delikatności.
W Warmińsko-Mazurskiej Filharmonii w Olsztynie odbyła się premiera filmu dokumentalnego „PGR Obrazy”. Dokument pokazuje losy ludzi po likwidacji PGR-ów.
Strona 1 z 12

Nasze tytuły:

  • portal informacyjny: zycierolnika.pl
  • kwartalnik: " Życie Rolnika Magazyn Polski" 
Do
góry
Używamy plików cookie żeby usprawnić działanie naszej strony. Pozostając na naszej stronie, wyrażasz na to zgodę. More details…