Zdrowie i relaks
Do wakacji jeszcze sporo czasu, ale już w chwili obecnej zastanowić się nad wysłaniem dziecka na turnus rehabilitacyjny. Jest czas na zastanowienie się, na zgromadzenie dokumentacji oraz orzeczeń.
Wołowina postrzegana jest za najzdrowsze z mięs, dlatego też Polacy wybierają ją coraz częściej i chętniej. Ostatnio największą popularnością cieszą się mięsa sezonowane, o wyjątkowym smaku i delikatności.
W Warmińsko-Mazurskiej Filharmonii w Olsztynie odbyła się premiera filmu dokumentalnego „PGR Obrazy”. Dokument pokazuje losy ludzi po likwidacji PGR-ów.
W wieczór walntynkowy warto pamiętać, że do stworzenia romantycznego nastroju można wykorzystać aromaterapię. Niektóre zapachy pobudzają, inne działają kojąco i relaksująco.
Wbrew pozorom, także zimą jesteśmy w stanie przygotować smaczną herbatę z owoców leśnych zalegających pod pierzyną śnieżną. Rozgrzewajacy napój można przyrządzić m.in. z owców głogu, liści malin, jeżyn lub igliwia sosnowego.
Powszechnie wiadomo, że tyjemy od zjadania nadmiaru kalorii, których nie udało nam się później spalić. Jednak wielu z nas nie potrafi odpowiedzieć sobie na pytanie, dlaczego mamy ochotę jeść więcej, skoro nie jest to potrzebne?
Kleszcze to organizmy dobrze przystosowane do środowiska. Problemem dla nich nie są niskie temperatury, a nawet kilkudniowe niewielkie mrozy. Zagrożenie boreliozą występuje także zimą.
Buraki przezywają prawdziwy renesans i zyskują coraz większą popularność wśród dietetyków. Wiele osób nadal nie zna ich właściwości zdrowotnych. Dla organizmu są bombą odżywczą.