Zdrowie i relaks
Ewa Chodakowska: Jestem fanką koktajli. Żyjemy w biegu, więc czasem można wypić posiłek przez słomkę
W najnowszej książce Ewa Chodakowska zawarła sto przepisów na zdrowe koktajle, które mogą stanowić zamiennik słodkich przekąsek lub pełnowartościowy posiłek.
Jakość polskiej żywności rośnie, bardzo dobrze prezentują się także wyroby marki własnej. Zawsze powtarzam, że nasz organizm jest jak fabryka i tylko od nas zależy jakiego „paliwa” jej dostarczymy.
Ta delikatna roślina jest krewną kapusty. Dzięki swym wyjątkowym właściwościom powinna być obecna w diecie przez cały rok. Rzeżucha ma właściwości zdrowotne i kosmetyczne.
Seler naciowy, to jeden z najbardziej niskokalorycznych produktów. Przez długi czas niedoceniany, teraz stał się podstawowym składnikiem w dietach z ograniczoną podażą energii. Zawiera około 5–7 kcal w 100 g. Skutecznie usuwa toksyny z organizmu, oczyszcza i poprawia jego funkcjonowanie. Pobudza procesy trawienia, zapobiega powstawaniu zaparć oraz wspomaga proces spalania…
Według badań, w poduszkach niepranych ponad półtora roku może żyć do 16 rodzajów grzybów. Dodatkowo, rozprzestrzeniają się one o wiele szybciej w materiałach syntetycznych, które są obecnie bardziej popularne od pierza.
Współczesny tryb życia czyli stres, wysoko przetworzona dieta, stosowanie używek czy brak aktywności fizycznej prowadzą do wielu zagrożeń ze strony chorób cywilizacyjnych.
fot.:pixabay.com Okazało się, że światło słoneczne umożliwia ludzkiemu organizmowi nie tylko produkcję witaminy D, ale ma także inne właściwości ważne dla naszego zdrowia.
Nie wszyscy wiedzą, że można żyć całkiem normalnie, nawet jeśli nerki funkcjonują tylko w 20%.